Kun je een kapotte iPhone beter repareren of vervangen?

Een kapotte iPhone repareren of vervangen?

Hoeveel kost de reparatie van een kapotte iPhone?

Soms is een gebruikte iPhone goedkoper dan een reparatie, dat is een feit. Een gebroken display of scherm kost al snel meer dan € 300 bij de Apple Store, afhankelijk van het model van je iPhone. Waterschade kan ook behoorlijke kosten met zich mee brengen.

Laat je iPhone repareren bij een onafhankelijke winkel

Als je iPhone kapot is, doe je er goed aan eerst te kijken of er een goede onafhankelijke reparatiewinkel in de buurt is. Zij geven je een betere reparatieprijs dan een Apple Store, maar bekijk wel even de beoordelingen op Google voor de betreffende locatie om zeker te weten dat mensen er een goede ervaring mee hebben gehad.

Elke keer dat je een telefoon laat repareren, is er een risico dat het niet 100% goed gebeurt. Kijk of de winkel garanties geeft op hun diensten zodat je kunt terugkomen als er zich na een reparatie een probleem voordoet. Onthoud ook dat je garantie verloopt als je een kapotte iPhone laat repareren bij een onafhankelijke winkel. Maar om eerlijk te zijn: het geld dat je bespaart kan zeker de moeite waard zijn.

Kun je een oudere iPhone beter repareren of vervangen?

Als de iPhone een paar jaar oud is, is een reparatie misschien niet meer rendabel. En bij een reparatie loop je altijd het risico dat dit niet helemaal goed verloopt en dat je telefoon bijvoorbeeld niet meer waterbestendig is. Als de iPhone ouder is, merk je misschien ook al dat hij trager wordt en niet meer wordt ondersteund in de volgende iOS-update. Als dit het geval is, kan het wel eens tijd zijn voor een nieuwere gebruikte of refurbished iPhone.

Als je het gevoel hebt dat je kapotte iPhone te oud is om te repareren, vind je nu enkele van de beste iPhone-deals voor de gebruikte iPhone 11 en iPhone XR op Back Market.

Shaddine

Geschreven door Shaddine,  Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Gerelateerde artikelen