5 redenen waarom je geen nieuwe iPhone moet kopen

Nieuwe iPhones zijn niet cool. Ontdek waarom

Waarom refurbished iPhones beter zijn

 iPhones zijn echt leuke apparaten, Maar we kennen allemaal wel een paar niet-zo-leuke dingen ervan. Dit artikel gaat niet over hoe slecht Apple apparaten zijn, het is meer een lijst redenen waarom we gek zijn op onze refurbished Apple producten en waarom we hopen dat jij ook overstag gaat!

1. Nieuwe iPhones zijn veel te duur

Hoe gek je ook bent op Apple, je zult toch moeten toegeven dat meer dan € 1.000 betalen voor een telefoon, een beetje te gek is, zelfs als die telefoon de beste van zijn soort is.  Hoe gek we ook zijn over de nieuwste iPhone—op het moment van schrijven is dat de iPhone 12 Pro—ik geloof dat ik toch meer van mijn portemonnee houd. Dus bedankt Apple, jullie hebben een geweldige telefoon gemaakt, maar ik geloof toch dat ik ga voor refurbished.

iPhones zijn niet de enige veel te dure Apple producten. Wil je een geheimpje horen? Bij Back Market  kun je ook geweldige deals vinden op Apple Watches en MacBooks!

2. Het Apple ecosysteem werkt ook op oudere iPhones

Apple heeft veel leuke functies in zijn iPhones gestopt, de we allemaal kennen en waarderen: FaceTime, iMessage en AirDrop zijn een paar van die apps die van het Apple ecosysteem een waar meesterwerk maken. Maar je hebt niet de nieuwste iPhone nodig om deze apps te kunnen gebruiken! Inderdaad, deze apps maken geen onderscheid. Of je nu een gebruikte en refurbished iPhone gebruikt of een de nieuwste iPhone van Apple, je kunt nog steeds al die Apple services gebruiken.

3. Apple biedt maar zelden ultieme deals

Waar andere smartphone fabrikanten nog wel eens een aanzienlijke korting bieden voor de feestdagen of bijzondere gebeurtenissen (zoals Black Friday), komt Apple maar zelden met een aantrekkelijke korting. Dus als je die sjieke nieuwe iPhone 12 Pro wilt kopen, is het bijna onmogelijk dat Apple die zal aanbieden voor minder dan € 1.000.

4. Gebruikte iPhones zijn beter voor het milieu

Nieuwe iPhones zijn leuke enzo, maar je weet niet half hoeveel vervuiling en afval er vrijkomt bij het maken van nieuwe iPhones. Hoe langer we onze oude apparaten blijven gebruiken, hoe beter het is voor het milieu. Als je meer wilt weten over de elektronische afvalcrisis en wat jij kunt doen om te helpen, lees dan dit artikel over het recyclen van iPhones, geschreven door een van onze oprichters, Vianney Vaute. Dat is echt een heel coole kerel.

5. Refurbished iPhones worden steeds beter

Smartphone fabrikanten zijn dan misschien niet zo innovatief, maar dat geldt niet voor de markt van refurbished elektronica. Omdat iPhones langer meegaan dan ooit, zijn veel bedrijven begonnen refurbished iPhones en andere Apple producten te verkopen.

 Back Market biedt een garantie van drie jaar, een 30-dagen geld terug garantie en kwaliteitsbeoordelingen bij alle refurbished iPhones en andere refurbished producten van Apple. Dat vind je bij geen enkele andere verkoper van gebruikte en refurbished apparaten. Het kopen van refurbished dingen was ooit een beetje riskant, maar nu is het heel cool. Denk aan de emoji met zonnebril. Zo zie jij eruit iedere keer dat je refurbished Apple product koopt. Refurbished is beter voor het milieu, omdat je een cultuur van hergebruik en recycling bevordert, en het is ook nog eens beter voor je portemonnee.

Shaddine

Geschreven door Shaddine,  Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Gerelateerde artikelen