hoe-kies-ik-multifunctionele-voedselverwerker

Hoe kies ik een multifunctionele voedselverwerker?

Bijgewerkt op 28 juni 2023

Een multifunctionele voedselverwerker is een mooi woord voor een keukenmachine die alles kan. Je weet wel: zo'n machine die speciaal gemaakt is voor mensen die altijd zeggen dat ze 'druk, druk, druk' zijn, maar in werkelijkheid gewoon liever andere dingen doen dan eigenhandig een paprika hakken. En we geven ze geen ongelijk. Zou namelijk niet iedereen nog wat gelukkiger zijn als ze in het bezit zijn van een multifunctionele voedselverwerker? Zo'n handige maat in de keuken, waardoor je lekker veel tijd overhoudt om je favoriete series te bingen. Een multifunctionele voedselverwerker biedt dus zeker voordelen, maar het is wel handig om te weten welke goed is en bij je past. Het staat in ieder geval vast dat je bij ons een refurbished multifunctionele voedselverwerker koopt. Zo eentje die al gebruikt is, maar daarna is gerepareerd, is schoongemaakt en eventueel voorzien is van nieuwe onderdelen. En dat wordt gedaan door mensen die er verstand van hebben, ook wel gecertificeerde professionals genoemd. Het mooie van deze werkwijze is dat jij 'm vervolgens voor minder geld kunt kopen, dan wanneer het product nieuw was geweest!

Wat voor multifunctionele voedselverwerker moet ik kiezen dan?

Het leven is soms best gecompliceerd. Zelfs iets dat best simpel lijkt, zoals de keuze voor een multifunctionele voedselverwerker, kan uiteindelijk nog best ingewikkeld blijken. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten multifunctionele voedselverwerkers. Stuk voor stuk geweldige hulpjes in de keuken, maar allemaal nét weer even anders. Zo zijn er multifunctionele voedselverwerkers te koop met verschillende basisfuncties, zoals kneden, mixen en kloppen. Deze machines zijn heel geschikt voor een hobbykok die niet eigenhandig zijn slagroom wil kloppen en graag taarten en brooddeeg maakt. Daarnaast zijn er ook keukenmachines die wat zwaarder werk kunnen verrichten, zoals hakken, raspen en snijden. Zo'n refurbished multifunctionele voedselverwerker is zelfs in staat om verschillende groenten, zoals paprika en courgette, genadeloos in stukken te hakken. Ideaal voor het maken van soepen, babyhapjes en sauzen.

Een refurbished multifunctionele voedselverwerker die zo'n beetje alles kan

Om het nog ingewikkelder te maken: er bestaan ook refurbished multifunctionele voedselverwerkers die zo'n beetje over alle functies beschikken die je eventueel kunt gebruiken in de keuken. Er worden dan extra accessoires aan de keukenmachine toegevoegd, zoals een rasp of een vleesmolen, en soms kunnen deze apparaten dankzij deze extra accessoires ook hakken en snijden. Het grootste verschil tussen deze refurbished multifunctionele voedselverwerkers is dat ze gefabriceerd worden met een gesloten of een open mengkom. Zeker een puntje om over na te denken, want een keukenmachine met een gesloten mengkom is bijvoorbeeld minder geschikt voor het mixen van deeg, omdat er geen lucht bij het deeg kan komen. In dat geval kun je dus beter een multifunctionele voedselverwerker met een open mengkom aanschaffen. De meeste refurbished multifunctionele voedselverwerkers hebben een vermogen tussen de 200 en 1500 Watt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de machine is. Zo moet je bijvoorbeeld niet teveel verwachten van een keukenmachine met een vermogen onder de 500 Watt. Een uitje hakken kan prima (als de machine in staat is om te hakken), maar het vermalen van hele harde ingrediënten zal lastig worden. En dat kun je hem ook niet kwalijk nemen.

Wat ga je bereiden met je multifunctionele voedselverwerker?

Om een refurbished multifunctionele voedselverwerker te kiezen die voor jou het beste is, is het verstandig om eerst te bedenken wat je precies met het apparaat gaat doen. Ga je er hapjes voor je kleine spruit mee bereiden? Of pak je het groots aan, omdat je van plan bent om in de finale van Heel Holland bakt te komen? Bedenk je daarnaast of je in de toekomst nog andere dingen met je keukenmachine wil gaan doen. Wil je slagroom kloppen, maar ben je van plan om in de toekomst ook sausjes te gaan maken? Kijk dan eens of er keukenmachines zijn die dankzij extra accessoires meer mogelijkheden hebben.

Wil het oog ook wat? ABSOLUUT!

Zoals filosoof Simone Weil zegt is natuurlijk helemaal waar: 'schoonheid doet beloften, maar geeft niets.' Zelfs als het gaat om een multifunctionele voedselverwerker! Een refurbished multifunctionele voedselverwerker kan er nog zo fancy uitzien, maar toch hoeft dat niet te betekenen dat het apparaat je geeft wat je nodig hebt. Kijk dus eerst naar de mogelijkheden en dan pas naar het uiterlijk. Natuurlijk wil je geen 'lelijk ding' op je aanrecht hebben staan en daar houden de fabrikanten gelukkig wel rekening mee. Mooie designs genoeg als het gaat om een refurbished multifunctionele voedselverwerker!

Nog even over Back Market

Ons producten worden allemaal gereviseerd. Dat betekent dat multifunctionele voedselverwerkers niet bij het afval belanden als de eerste eigenaar ze niet meer gebruikt. De apparaten worden door ons weer helemaal 'als nieuw' gemaakt en voor een veel lagere prijs verkocht.  Je merkt vrijwel niet dat het gaat om een product dat voor de tweede ronde meegaat en je hebt ook nog eens drie jaar garantie. Bovendien zijn we bij Back Market volledig transparant over de exacte kwaliteit van het artikel dat je koopt, waardoor je precies weet in welke staat je refurbished multifunctionele voedselverwerker is. Naast het feit dat je een stuk goedkoper aan een goede keukenmachine kunt komen, draag je ook nog wat bij aan een betere aarde. Want waarom zouden er elke dag weer opnieuw nieuwe producten gemaakt moeten worden, terwijl de oude producten met wat kleine aanpassingen nog geweldig werken? Wij gaan de massaproductie tegen en daar hebben we inmiddels al 1700 ton elektronisch afval mee weten te voorkomen!

Shaddine

Geschreven door ShaddineMarketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?