welke-macbook-is-het-beste-voor-jou

Welke MacBook is het beste voor jou?

De juiste laptop kiezen hoort niet bij de eenvoudige dingen in het leven. Bij de bakker weet je natuurlijk meteen welk brood je wilt hebben. En mocht je toch de verkeerde keuze maken, dan is dat niet zo erg. Het brood is een dag later toch op. Bij een MacBook is dat anders; je gebruikt je MacBook vrijwel iedere dag, voor werk of privé, en dat jarenlang. Naast de verschillende specificaties van een MacBook, kan ook het milieu een rol spelen bij je keuze. Daarom kies je voor een refurbished MacBook van Back Market! Hiermee red je een MacBook van de vuilnisbelt. Geweldig toch? Dit zorgt niet alleen voor minder afval, maar ook voor minder gebruik van grondstoffen. Ze hoeven bij Apple namelijk geen nieuwe MacBook voor je te produceren. En je helpt niet alleen de flora en fauna van onze planeet, maar ook je eigen bankrekening. Refurbished producten bij Back Market zijn maar liefst 30 tot 70% goedkoper. Maar welke goedkope MacBook kun jij het beste kiezen? We helpen je graag op weg.

Soorten MacBooks

Wij verkopen veel verschillende soorten goedkope, refurbished MacBooks, waaronder deze:

  • MacBook Air met een 11 inch scherm en 64 GB opslag

  • MacBook Air met een 11 inch scherm en 128 GB opslag

  • MacBook Air met een 13 inch scherm en 128 GB opslag

  • MacBook Air met een 13 inch scherm en 256 GB opslag

  • MacBook Pro met een 13 inch scherm en 256 GB opslag

  • MacBook Pro met een 13 inch scherm en 512 GB opslag

  • MacBook Pro met een 15 inch scherm en 256 GB opslag

  • MacBook Pro met een 15 inch scherm en 1000 GB opslag

Naast een fijn scherm en genoeg opslag, wil je natuurlijk ook genoeg snelheid hebben tijdens het gebruik. Dan kijk je naar het RAM werkgeheugen. Dit werkgeheugen varieert van 4 GB bij bepaalde types refurbished MacBook Air tot 16 GB bij het nieuwste type refurbished MacBook Pro. Hoe meer werkgeheugen, hoe meer programma’s je tegelijk kunt gebruiken. Als je een laptop ‘normaal’ gebruikt, is 4 GB genoeg. Je kan dan eenvoudig mailen en surfen op het web. Als je meer en zwaardere programma’s tegelijk wilt gebruiken, is een hoger werkgeheugen aan te raden. Zo weet je zeker dat de laptop niet vastloopt en jij productief aan het werk gaat.

Waar gebruik je je MacBook voor?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je je MacBook voor wilt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld student en gebruik je je laptop om te Netflixen, vakanties te boeken en wellicht te studeren? Dan is een minder dure MacBook, zoals de refurbished MacBook Air, wat voor jou. Kijk bovendien snel op de pagina met studentenkorting voor de beste deals. Als je juist intensief op je laptop werkt met zware programma’s, is een duurdere Macbook het meest geschikt. In dat geval ga je voor een refurbished MacBook Pro. Verder is het belangrijk om te bedenken of je liever een zware of een lichte tas hebt en of je liever een kleiner of groter scherm hebt. Ook dit hang in grote mate af waarvoor je je MacBook wilt gebruiken. Afhankelijk van het model weegt een Macbook Air slechts 1080 tot 1350 gram. Een MacBook Pro weegt meestal tussen de 1300 en 2500 gram. Dit is natuurlijk iets zwaarder, maar nog steeds goed te tillen.

Een refurbished MacBook Air

De lichte en dunne refurbished MacBook Air is erg geschikt als je veel met je laptop onderweg bent en er niet al te zware programma’s op draait. Er zijn veel soorten gebruikte MacBook Air laptops beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een 11 inch (ongeveer 28 centimeter) of 13 inch (ongeveer 33 centimeter) scherm. Vergeet daarnaast niet te letten op de opslagruimte. Als je bijvoorbeeld veel foto’s of video’s wilt opslaan, is een MacBook Air met 256 GB een betere keuze dan een versie met 128 GB. Bij een gebruikte MacBook Air heb je de keuze uit 4 of 8 GB aan werkgeheugen.

Een refurbished MacBook Pro

Een MacBook Pro is natuurlijk voor de echte professionals. Of voor mensen die graag professioneel willen overkomen. Een refurbished MacBook Pro is perfect als je zeer regelmatig en intensief op je laptop werkt, bijvoorbeeld met programma’s als Photoshop en InDesign. Je kunt kiezen tussen een 13 of 15 inch laptop. Dit is respectievelijk 33 en 38 centimeter. Een refurbished MacBook Pro heeft 4, 8 of 16 GB aan werkgeheugen. Op de nieuwere modellen kun je doorgaans 8 of 16 GB aan werkgeheugen verwachten.

Waarom kiezen voor Apple?

Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij Apple. Dus als je niet zo handig bent met computers, is een MacBook een geweldige keuze. Daarnaast koppel je een MacBook eenvoudig aan je iPhone. Hierdoor worden bijvoorbeeld de agenda’s gesynchroniseerd, zodat je nooit meer te laat, of helemaal niet, bij een afspraak komt opdagen. Maar ook voor fervente laptop gebruikers is een Apple erg geschikt. Een MacBook biedt talloze mogelijkheden. Zo kun je natuurlijk een boek schrijven, maar ook video’s editen of een magazine opmaken. Door de vele versies van de refurbished MacBooks die wij aanbieden, zit er altijd een juist exemplaar voor je tussen.

Denk aan het milieu

Een refurbished MacBook is beter voor de wereld en voor jou. Door het kopen van refurbished apparaten zorg je voor minder gebruik van grondstoffen én minder afval. Wij verkopen alleen producten die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Een refurbished MacBook werkt dus vrijwel net zo goed als een nieuw exemplaar. Daarnaast geven wij ook 3 jaar garantie op je aangekochte product. Dit is een langere garantie dan Apple bij een nieuw product aanbiedt. Dus waarom zou je nog voor een nieuw exemplaar gaan?

Shaddine

Geschreven door Shaddine,  Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.