hoe-kies-ik--draadloze-hoofdtelefoon

Hoe kies ik een draadloze hoofdtelefoon?

Draden die in de knoop zitten zijn toch wel een enorme ergernis voor veel mensen. Voor jou ook? Wil je gewoon muziek kunnen luisteren zonder eerst alle draden uit de war te moeten halen? Dan is een refurbished draadloze hoofdtelefoon een perfecte oplossing. Er zijn echter wel heel wat dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je een exemplaar voor jezelf gaat uitkiezen. We helpen je graag met jouw zoektocht tussen de verschillende keuzes, zodat je niet in de war raakt. Net zoals je refurbished draadloze hoofdtelefoon niet in de war raakt, zeg maar. ;)

Stabiel met Bluetooth verbinden

Een refurbished draadloze hoofdtelefoon werkt met behulp van Bluetooth. Door de jaren heen is de kwaliteit van Bluetooth steeds weer wat verbeterd. Een draadloze hoofdtelefoon die geschikt is voor de nieuwste Bluetooth-versie zal de meeste stabiele verbinding hebben (momenteel is dit versie 5.0). Je kunt hier dan ook rekening mee houden wanneer je op zoek gaat naar een refurbished draadloze hoofdtelefoon. Het is dan trouwens wel handig dat het apparaat waarop je het geluid afspeelt ook geschikt is voor de vernieuwde Bluetooth-versie.

Is NFC-verbinding mogelijk?

We kennen allemaal het proces wel van het verbinden met Bluetooth. Je zet Bluetooth aan, zoekt het apparaat waarmee je wil verbinden en je wacht tot de verbinding gelukt is. Vaak moet je hiervoor nog een code invoeren om de verbinding te laten slagen. Wil je dat het verbinden nog soepeler verloopt? Dan kun je een draadloze hoofdtelefoon kiezen met de optie voor een NFC-verbinding. Door middel van aantikken kun je de draadloze hoofdtelefoon al verbinden met het apparaat waarop je de audio wilt afspelen. Dit werkt sneller omdat je minder handelingen hoeft te verrichten. Daar heb je dus weer een stuk minder geduld voor nodig, wat ook weleens fijn is. ;)

Gaat de accu lang mee?

Helaas zal je een draadloze hoofdtelefoon soms moeten opladen. Niet vergeten dus! Hoe vaak het opladen nodig is, hangt af van de accuduur van de hoofdtelefoon. Wanneer je voor lange tijd achter elkaar naar muziek wilt luisteren zonder de draadloze hoofdtelefoon op te laden, heb je dus een goede accu nodig. Naast de kwaliteit van de accu, kun je trouwens ook rekening houden met de beschikbare Bluetooth-versie. Hoe nieuwer de versie, hoe zuiniger deze zal werken.

De beste geluidskwaliteit

Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van muziek, is een goede geluidskwaliteit van groot belang. Maar hoe kan je weten wat voor refurbished draadloze hoofdtelefoon een goede geluidskwaliteit levert? Je kunt hiervoor kijken naar het geluidsprofiel van de Bluetooth-verbinding. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kwaliteit verloren gaat tijdens het overdragen via Bluetooth, is het profiel aptX in het leven geroepen. Een Bluetooth aptX verbinding zal dan ook geluid van de hoogste kwaliteit leveren.

Het omgevingsgeluid dempen

Wil je jezelf helemaal verliezen in de muziek en geen last hebben van de buitenwereld? Dan is het verstandig om een refurbished draadloze hoofdtelefoon te kiezen met een geluidsdemper (noise-cancelling). Kleine microfoontjes vangen het geluid van buiten op en vormen een tegengeluid. Hierdoor heb je amper last van geluiden van buitenaf. Dit zorgt er ook voor dat je minder snel de neiging hebt om de muziek harder te zetten om boven het geluid om je heen uit te komen. Dat kan beter zijn voor je oren. Dit is trouwens misschien niet zo’n handige optie wanneer je de refurbished draadloze hoofdtelefoon draagt terwijl je deelneemt aan het verkeer. Veiligheid voorop, natuurlijk. :)

Open of gesloten model

Is het je weleens opgevallen dat sommige hoofdtelefoons niet helemaal op het oor drukken? Dit zijn open of semi-open hoofdtelefoons. Deze geven minder druk op je oren en laten je niet helemaal vervreemd worden van de omgeving om je heen. Dat kan handig zijn wanneer je gedurende de dag je draadloze hoofdtelefoon veel op hebt. Om omgevingsgeluid zoveel mogelijk tegen te gaan kan je beter wel kiezen voor refurbished draadloze hoofdtelefoons die helemaal gesloten zijn op het oor.

On-ear of over-ear kiezen

Er is een verschil tussen draadloze hoofdtelefoons die heel je oor bedekken (over-ear) of op je oor rusten (on-ear). Over het algemeen blijkt dat hoofdtelefoons die helemaal over je oren vallen (over-ear) minder geluid van buitenaf doorlaten. Het geluid uit de hoofdtelefoon zal hierdoor ook amper hoorbaar zijn voor je omgeving. Deze variant kan ook comfortabeler aanvoelen, omdat er een stuk minder op je oorschelp gedrukt wordt. Over-ear hoofdtelefoons zijn soms wel wat zwaarder, omdat er nu eenmaal meer materiaal is.

De verschillende opties op een rij

Er zijn dus heel wat keuzes die je kunt maken wanneer je op zoek gaat naar een refurbished draadloze hoofdtelefoon. Om alles waar je rekening mee kunt houden duidelijk te maken, zetten we de belangrijkste vragen voor je op een rij:

  • Welke Bluetooth-versie is beschikbaar?

  • Kan er een NFC-verbinding gemaakt worden?

  • Hoelang gaat de accu mee?

  • Is er een Bluetooth aptX profiel?

  • Is er een geluidsdemper aanwezig?

  • Is de hoofdtelefoon gesloten of open?

  • Valt de hoofdtelefoon als on-ear of over-ear?

Je kunt hierin helemaal zelf bepalen welke zaken voor jou wel of niet belangrijk zijn en daar je keuze op baseren. Zo heb je het meeste succes om de perfecte draadloze hoofdtelefoon te vinden.

Een refurbished draadloze hoofdtelefoon kopen

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan een draadloze hoofdtelefoon. Mag dat prijskaartje wel wat minder? Bij Back Market vind je goedkope draadloze hoofdtelefoons met korting. De verlaagde prijs is mogelijk omdat je voor refurbished draadloze hoofdtelefoons kunt kiezen. Deze zijn al gebruikt, maar ze zijn door onze experts gecontroleerd en opgeknapt zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. Aan de buitenkant kunnen wat krasjes zitten, maar dit is voornamelijk afhankelijk van de conditie die je kiest. Het is vooraf duidelijk wat je kunt verwachten van alle condities, zodat je zelf kunt bepalen welke keuze het beste werkt voor jou. Wanneer je besluit om een gebruikte draadloze hoofdtelefoon een tweede leven te geven, zorg je meteen voor een beetje minder elektronisch afval in de wereld. We zijn trots op je. ;)

Shaddine

Geschreven door ShaddineMarketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?