Altijd goede deals - niet alleen tijdens Black Friday 2022

Nu kopen, nu kopen, kopen... wij worden er moe van. Jij niet? Wij zien geen reden om mee te doen aan retailer-spelletjes zoals Black Friday of Cyber Monday. Wij hebben het hele jaar door eerlijke prijzen voor eersteklas tech omdat slim kopen op je eigen voorwaarden gemakkelijk moet zijn. Stik erin, Black Friday.

Dit lijkt misschien op een Black Friday promo, maar dit zijn gewoon onze dagelijkse goede deals.

  • 12 maanden garantie
  • Snel en gratis bezorgd
  • Erkend refurbished
  • Retourneren tot 31 januari

Black Friday cheat code: De beste deals vind je in je telefoon

Vrienden, familie, frenemies - elke keer dat je iemand doorverwijst, krijg je €10,- en je "vriend" €10,-. Zo krijgt iedereen de tech die ze echt nodig hebben. (Plus: elke keer dat iemand voor refurbished tech kiest, helpen ze elektronisch afval en koolstofuitstoot te verminderen).

Vecht tegen die after-dinner-dip, of de aliens natuurlijk.

Zelf weten

Meer Zzz voor studenten

Snooze dit jaar door alle deals heen. Want je hebt al genoeg deadlines, toch? Bovenop onze bodemprijzen krijgen studenten 5% extra korting. Meer slaap en meer geld? Betekent dit nooit meer ramen noodles? (Alleen de tijd zal het leren).
US_BF_EventEdito_Desktop_Block3
Geef me de code

Black Friday: kortingen tot 70% op techniek en elektronica. Net als altijd. 

Ja, dat klopt, net als altijd. Bij Back Market is Black Friday een heel gewone dag. Waarom? Omdat wij het hele jaar door de beste deals op techniek en elektronica bieden. (We spugen tussen onze vingers, zweren op alles wat ons lief is om dat te bewijzen).

Dit betekent dat je altijd zonder druk kunt winkelen, ongeacht de feestdag — van Festivus tot Pi Dag — en dat je er vanuit kunt gaan dat op al onze deals minimaal 1 jaar garantie zit en 30 dagen geld-terug-garantie. Dus terwijl serieshoppers en onverbeterlijke aficionados de hele nacht voor de deur liggen om de beste deal te krijgen, kan jij lekker uitslapen na een zware feestmaaltijd, omdat je weet dat wij bij Back Market alles hebben wat je hartje begeert op het gebied van techniek en elektronica.

WTH is Black Friday?

Black Friday —wat trouwens een heel zwarte pagina is voor het milieu— is een dag die vol zit met deals, vooral op het gebied van techniek en elektronica. Door zogenaamd “beste deals” aan te bieden voor een beperkte tijd zo rond de feestdagen, proberen elektronicawinkels mensen te verleiden om zich te buiten te gaan aan “geweldige” Black Friday sales en heel veel spullen te kopen (joehoeoeoe overconsumptie).

Maar bij Back Market is dit gewoon een normale werkdag, omdat Back Market elke dag de laagste prijzen biedt op alle populaire techniek en elektronica, en niet alleen op Black Friday. Misschien lukt het je dit jaar eindelijk om datgene voor oom Ted te kopen wat hij echt graag wil hebben (maar we beloven niks, want oom Ted is wel de ergste).

Black Friday is bij ons een dag als ieder andere. Nou ja, bijna dan, want het is voor velen de dag die het weekend inluidt! Dus vooruit, een dag net als die 51 andere per jaar.

Hoe zo bestaat Black Friday?

Black Friday is een Amerikaanse feestdag, die jaar na jaar populairder wordt in Europa, en ook in Nederland. Winkels geven op deze dag zeer hoge kortingen, om klanten zo over te halen flink veel kerstinkopen te doen.

Deze traditie is flink overgewaaid, en elk jaar doen er meer winkels mee met deze rage. Het valt bijna op als je niet meegaat in deze trend, nou ja, opvallen vinden we geen probleem!

Zo lang winkels en webshops hieraan mee blijven doen, blijft Black Friday wel in stand. Wen eraan, doe eraan mee, of red de wereld en shop het hele jaar met aantrekkelijke korting bij Back Market!

Waar komt de naam Black Friday vandaan

Er zijn verschillende theorieën voor de naam Black Friday, kies zelf welke je het meest geloofwaardig of leuk vindt. 

De eerste is dat hij verwijst naar de goudcrash in september 1869. Twee financiers op Wallstreet spanden samen en kochten zoveel mogelijk goud in de VS op. Ze wilden op deze manier de prijs laten stijgen, en dan met veel winst het goud verkopen. 

Op een vrijdag kwam dit samenspel uit, de aandelen kwamen in een vrije val en veroorzaakte veel faillissementen. Hiervoor werd voor het eerst de term Black Friday gebruikt. 

Een andere theorie is de verwijzing naar de verkeersdrukte die in de jaren 60 ontstond op de dag na Thanksgiving in Philadelphia. Ook hierbij werd gesproken over Black Friday.

Tot slot wordt in Amerika in de boekhouding gesproken over zwarte cijfers (winst) en rode cijfers (verlies). Er gaan verhalen dat Black Friday de eerste dag is dat winkels zwarte cijfers maken, zo belangrijk is de kerstperiode voor ondernemers.

Wie zal het zeggen, wellicht is het een combinatie van deze theorieën die Black Friday de naam gegeven heeft. In elk geval weet iedereen wat ermee bedoeld wordt: koopjes!! En die koopjes vind je dus elke dag bij ons. 

Wanneer is BF

Black Friday -nee niet je Best Friend- valt altijd op de dag na Thanksgiving, die op de vierde donderdag van november valt. Meestal dus ongeveer een maand voor kerst, wat in Amerika als het startsein geldt voor de kerstinkopen. 

Het is dus niet elk jaar exact dezelfde datum, maar die ligt altijd tussen 23 november en 29 november. In Nederland is het daarom ook het startsein voor de Sinterklaas inkopen. 

Is Black Friday toch jouw Best Friend? Dan moet je niet bij ons zijn, of juist het hele jaar!

Bij Back Market is het 365 (of 366, net hoe het uitkomt) dagen per jaar uitverkoop, wij bieden namelijk het hele jaar door de allerscherpste prijzen voor refurbished elektronica.

Waarom doen wij niet mee aan BF?

iPhones en Black Friday: bij ons hoef je niet te wachten

Ben je toe aan een nieuwe iPhone maar wacht je op de beste BF aanbiedingen? Bij Back Market is BF een dag als alle andere, en op die dag geven we je dus ook net zoveel korting als anders. 

Op Black Friday krijg je dus geen extra korting ten opzichte van andere dagen, want wij geven altijd de laagste prijs! Wachten is dus nergens voor nodig, bestel direct de iPhone, iPad, camera of laptop waar jij je zinnen op gezet hebt.

Bestellen bij Back Market = voordeel!

Bestel bij Back Market je refurbished elektronica en krijg hoge kortingen! De prijs is niet het enige voordeel bij ons, we bieden op alle producten ook nog eens garantie. Je weet dus zeker dat jij nog lang van je refurbished iPhone kunt genieten!

Daarnaast ben je goed bezig voor het milieu, want elk refurbished apparaat wordt gered van de groeiende afvalberg. Ook al doe jij het voornamelijk om je eigen bankrekening te sparen, je kunt wel mooi pochen dat je ontzettend duurzaam en milieubewust bezig bent. Is toch ook lekker meegenomen!

Een ander voordeel van je apparatuur refurbished bij Back Market bestellen is de snelle en gratis verzending! We verzenden je bestelling altijd binnen 48 uur, zodat jij zo snel mogelijk kunt genieten!

De hoogte van de korting bepaal je zelf!

De hoogte van de korting wordt bepaald door… uhhh, wacht, dit kan niet kloppen… Jawel: jij bepaalt de hoogte van de korting. Tot op zekere hoogte dan natuurlijk, we zijn goed, maar niet helemaal compleet gek!

Hoe meer gebruikssporen op je refurbished aankoop, hoe hoger de korting! Jij bepaalt dus zelf waar je genoegen mee neemt.

We onderscheiden drie verschillende condities, aan jou de keus waar je voor gaat.

Kies een apparaat in de conditie ‘uitstekend’, dan krijg je de minste korting. Nog steeds betaal je minder dan de winkelprijs, maar je apparaat ziet er ook echt goed uit. Een scherm is altijd krasvrij, en de behuizing kan wat lichte krasjes hebben, maar die zie je vanaf 20 centimeter al niet meer.

Ben jij niet zo ijdel en kunnen die krasjes jou niet zoveel schelen? Kies dan voor de conditie ‘heel goed’. Ook dan is een scherm krasvrij, maar heeft de behuizing iets meer krasjes. Vanaf 50 centimeter zijn deze niet meer zichtbaar. 

Houd je kritische vrienden dus gewoon op afstand (dat is sowieso een goede tip), merken ze niks van!

Als je zelf onhandig bent of dol bent op hoge korting, kies je voor een apparaat in goede conditie. Dan kunnen er krasjes op het scherm zitten, die je bij een ingeschakeld scherm niet ziet. 

De behuizing heeft ook zichtbare gebruikssporen, maar wellicht zouden die er uiteindelijk toch wel op komen!

Hoe voordelig jouw Black Friday wordt, en wanneer jouw Black Friday is, bepaal je bij Back Market dus helemaal zelf!